Koncerter


KONCERTER

KOMMENDE KONCERTER

Claus Waidtløw

Claus Waidtløw & Aarhus Jazz Orchestra feat. Jorge Rossy (ES)

"The Seasons"


VINTERJAZZ

ONSDAG D. 5. FEBRUAR 2020, Kl. 20:00

Til Vinterjazz 2020 præsenterer Aarhus Jazz Orchestra et nyt værk af den prisvindende komponist og saxofonist Claus Waidtløw.


Waidtløw har de senere år etableret sig som én af landets førende komponister inden for rytmisk musik, og modtog i 2015 en Danish Music Award i kategorien “Årets Danske Jazzkomponist”. I 2016 udgav han i samarbejde med Aarhus Jazz Orchestra det anmelderroste album Apples for Adam, og har siden skrevet musik til flere europæiske orkestre.


Det nye værk til Aarhus Jazz Orchestra er inspireret af årstidernes skiften og består af fire satser, som, foruden Claus Waidtløw selv, præsenterer tre solister fra Aarhus Jazz Orchestra. Ved koncerterne medvirker den prisvindende trommeslager Jorge Rossy som Aarhus Jazz Orchestra også har samarbejdet med ved tidligere lejligheder. Rossy er en af de helt store navne på den internationale jazzscene og har spillet fast med bl.a. Joshua Redman, Brad Mehldau, Lee Konitz og Chick Corea.


Om værket siger Claus Waidtløw:
Mange lader sig inspirere af naturen og komponister fra den klassiske verden har skrevet store værker omkring årstiderne, men indenfor den rytmiske verden er det, mig bekendt, ikke mange, der har taget dette tema op i en større orkestermæssig sammenhæng. Det glæder jeg mig til".


Du kan læse mere om Aarhus Jazz Orchestra her: 

www.aarhusjazzorchestra.dk
Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.

 

Billetto
nodelinje
Claudia Campagnol

Claudia Campagnol "I´m Strong"


VINTERJAZZ

FREDAG D. 14. FEBRUAR 2020, Kl. 20:00

*Claudia Campagnol (voc./keytar) *John Venkiah (keyboards) *Carl Mörner Ringström (Guitar) *Andreas Hatholt (Bas) *Niclas Campagnol (Trommer)

Claudia Campagnols debut-album 'I'm Strong' indeholder 9 af hendes egne kompositioner + et følsomt og kærligt take på Charlie Chaplins smukke klassiker 'Smile', der er en personlig hyldest til hendes mor. Albummet har fået fantastiske anmeldelser i både Danmark og udlandet.


Første-singlen 'All Through You' og den efterfølgende single 'Conquer The World' feat. Jimmy Haslip og Vinnie Colaiuta blev begge udvalgt af Apple Musics redaktører til deres 'Best of The Week' playliste, der dækker alle genrer. Lidt af en præstation for et par jazz-udgivelser!


Claudia bevæger sig ubesværet rundt i det musikalske grænseland mellem forskellige genrer – dog altid med jazz som det magiske pejlemærke og den røde tråd gennem alle sangene. Udover selv at stå for alle vokaler på albummet, spiller hun også keys og elektrisk bas – med en helvedes masse attitude!


Kald det jazz, pop, R&B eller soul – eller kald det lige, hvad du vil...


Claudia Campagnol er svær at sætte i bås, men hun er helt uden tvivl et af Danmarks største, unge talenter – med en bred crossover appeal. Claudias sound er varm og soulet med inspiration fra pop og R&B, men samtidig med en fængslende dynamik og en klar jazzreference, hvor hun både demonstrerer sit imponerende talent for improvisation og for vokalarrangementer.


Claudia har arbejdet med internationale navne som Stevie Wonder, John Blackwell og Nils Landgren for blot at nævne nogle få. Og Jimmy Haslip, Vinnie Colaiuta, Gerard Presencer og Eliel Lazo medvirker på dette album.


Dobbeltnomineret til Danish Music Awards Jazz 2019!
JazzDanmark udvalgte i år Claudia Campagnol til at spille med sit band på 'Danish Club Night' i forbindelse med Europas største jazzmesse Jazzahead! i Bremen, Tyskland, hun har spillet på den store Leopolis Jazz Fest i Lviv (Ukraine), på Copenhagen Jazz Festival, optrådt live på Svensk TV fra Skansen i Stockholm og er for nyligt hjemkommet fra en succesrig tour i Sydfrankrig.


Med albummet 'I'm Strong' er hun nomineret til Danish Music Awards Jazz 2019 (18/11) i hele 2 kategorier:
'Årets Vokaludgivelse' og 'Årets Nye Navn'Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.

Billetto
nodelinje
Cristina von Bülow

Christina von Bülow Kvartet


VINTERJAZZ

FREDAG D. 21. FEBRUAR 2020, Kl. 20:00

*Christina von Bülow (altsax) *Pelle von Bülow (Guitar) *Frands Rifbjerg (Trommer) *Daniel Franck (Bas) 

Med dette orkester kan du opleve ”von Bülow’’ i to generationer, nemlig mor og søn. Christina von Bülow har igennem snart 30 års karriere været skattet af jazzlyttere ikke mindst for sit lyriske spil og en dyb forståelse for og kærlighed til musikken, der igennem årene har ramt mangt et hjerte.


Den samme begejstring for musikken har Pelle taget til sig, og har i de seneste år sat sit præg på den danske jazzscene som en både fremragende solist og stærk akkompagnatør. Der er naturligt et helt særligt musikalsk bånd mellem mor og søn, som giver en exceptionel indforståethed og intimitet til musikken.


Rytmegruppen udgøres af Daniel Franck på bas og Frands Rifbjerg på trommer - (som også igennem dekader har haft et tæt musikalsk samarbejde både med hinanden og med Christina) - og med disse to sublime musikere til at fuldende kvartetten er der lagt op til en varm aften med jazz på højeste niveau.


Skrevet om Pelle:
......Gitarist von Bülow er en strålende tekniker og melodifører, som kan minne om en ung George Benson eller en noe eldre Jim Hall i form og språk. Han kan gitaren nærmest ut og inn, og serrverte en rekke strålende solier....

Skrevet om Christina:
…..Jeg tror ikke, at der findes nogen anden nulevende altsaxofonist, hvis tone forener sprødhed, sødme og varme på samme måde, som von Bülows gør det. Lige så mageløse er de melodiske linjer, hun tegner i sit spil...

Skrevet om Daniel:
'allsidig og kjent for sitt musikalske overblikk....en dedikert, swingende og kreativ musiker...'
'...med en ærbødighed for traditionen, men med et musikalsk fokus indstillet på fremtiden...'

Skrevet om Frands:
'...Frands Rifbjerg er med sit eminente trommespil en garanti for medrivende jazzmusik af både klassisk og tidløst tilsnit...'Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.

Billetto
nodelinje
Nikolaj Hess Spacelab

Hess / AC / Hess Spacelab m. Special Guest


VINTERJAZZ

FREDAG D. 28. FEBRUAR 2020, Kl. 20:00

*Nikolaj Hess (Piano) *Anders AC Christensen (Bas) *Mikkel Hess (Trommer)  + Special Guest

Mitch Myers fra hæderkronede Magnet Magazine og Down Beat skrev om Nikolaj Hess og Spacelab: “Simply put, these guys are the best piano trio in Denmark, and Nikolaj Hess is one of the most inventive jazz pianists working today”.
Kom, lyt, og dyk ned i Spacelab’s univers af smukke melodier, medrivende, tranceskabende grooves og unikke personlige sound.

Trioen Spacelab - Hess/ AC/ Hess har spillet sammen siden ungdomsårene og det er uklart hvornår den tog egentlig form. Man kan tydeligt mærke den lange fælles historie, på den nærmest telepatiske kommunikation de tre musikere har, når de udføre enge såvel som fortolker andres kompositioner.

De tre musikere har gennem deres lange historie sammen en kæmpe fælles reference, men også hver især spændende individuelle retninger i deres musikalske løbebaner.


En af de unikke sider af Spacelab er at de formår at spille fra storslåede, rørende koncerter for et stort publikum på Det Kongelige Teaters Gamle scene, til ulmende trancegrooves og vilde melodiske rejser i nattens mulm og mørke.


Der kan ses frem til en forrygende aften i selskab med disse tre internationale danskere med en helt særlig gæsteoptræden, hvor man kan læne sig tilbage og blive taget på en rejse, hvor de forskelige stemningsbilleder smyger sig rundt om lytteren, og hvor smukke hjerteskærende og klare melodier kombineres af et medrivende groove.


Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.

Billetto
nodelinje