Koncerter


KONCERTER

KOMMENDE KONCERTER

Christina von Bülow

Christina von Bülow Kvartet


VINTERJAZZ

FREDAG D. 21. FEBRUAR 2020, Kl. 20:00

*Christina von Bülow (altsax) *Pelle von Bülow (Guitar) *Frands Rifbjerg (Trommer) *Daniel Franck (Bas) 

Med dette orkester kan du opleve ”von Bülow’’ i to generationer, nemlig mor og søn. Christina von Bülow har igennem snart 30 års karriere været skattet af jazzlyttere ikke mindst for sit lyriske spil og en dyb forståelse for og kærlighed til musikken, der igennem årene har ramt mangt et hjerte.


Den samme begejstring for musikken har Pelle taget til sig, og har i de seneste år sat sit præg på den danske jazzscene som en både fremragende solist og stærk akkompagnatør. Der er naturligt et helt særligt musikalsk bånd mellem mor og søn, som giver en exceptionel indforståethed og intimitet til musikken.


Rytmegruppen udgøres af Daniel Franck på bas og Frands Rifbjerg på trommer - (som også igennem dekader har haft et tæt musikalsk samarbejde både med hinanden og med Christina) - og med disse to sublime musikere til at fuldende kvartetten er der lagt op til en varm aften med jazz på højeste niveau.


Skrevet om Pelle:
......Gitarist von Bülow er en strålende tekniker og melodifører, som kan minne om en ung George Benson eller en noe eldre Jim Hall i form og språk. Han kan gitaren nærmest ut og inn, og serrverte en rekke strålende solier....

Skrevet om Christina:
…..Jeg tror ikke, at der findes nogen anden nulevende altsaxofonist, hvis tone forener sprødhed, sødme og varme på samme måde, som von Bülows gør det. Lige så mageløse er de melodiske linjer, hun tegner i sit spil...

Skrevet om Daniel:
'allsidig og kjent for sitt musikalske overblikk....en dedikert, swingende og kreativ musiker...'
'...med en ærbødighed for traditionen, men med et musikalsk fokus indstillet på fremtiden...'

Skrevet om Frands:
'...Frands Rifbjerg er med sit eminente trommespil en garanti for medrivende jazzmusik af både klassisk og tidløst tilsnit...'Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.

Billetto
nodelinje
Hess Spacelab

Hess / AC / Hess Spacelab m. Special Guest


VINTERJAZZ

FREDAG D. 28. FEBRUAR 2020, Kl. 20:00

*Nikolaj Hess (Piano) *Anders AC Christensen (Bas) *Mikkel Hess (Trommer)  + Special Guest

Mitch Myers fra hæderkronede Magnet Magazine og Down Beat skrev om Nikolaj Hess og Spacelab: “Simply put, these guys are the best piano trio in Denmark, and Nikolaj Hess is one of the most inventive jazz pianists working today”.
Kom, lyt, og dyk ned i Spacelab’s univers af smukke melodier, medrivende, tranceskabende grooves og unikke personlige sound.

Trioen Spacelab - Hess/ AC/ Hess har spillet sammen siden ungdomsårene og det er uklart hvornår den tog egentlig form. Man kan tydeligt mærke den lange fælles historie, på den nærmest telepatiske kommunikation de tre musikere har, når de udføre enge såvel som fortolker andres kompositioner.

De tre musikere har gennem deres lange historie sammen en kæmpe fælles reference, men også hver især spændende individuelle retninger i deres musikalske løbebaner.


En af de unikke sider af Spacelab er at de formår at spille fra storslåede, rørende koncerter for et stort publikum på Det Kongelige Teaters Gamle scene, til ulmende trancegrooves og vilde melodiske rejser i nattens mulm og mørke.


Der kan ses frem til en forrygende aften i selskab med disse tre internationale danskere med en helt særlig gæsteoptræden, hvor man kan læne sig tilbage og blive taget på en rejse, hvor de forskelige stemningsbilleder smyger sig rundt om lytteren, og hvor smukke hjerteskærende og klare melodier kombineres af et medrivende groove.


Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.

Billetto
nodelinje
Mandipira, Lauritsen, Gade og Frost

Miriam Mandipira, Kjeld Lauritsen, Per Gade og Søren Frost


FREDAG D. 24. APRIL 2020, Kl. 20:00

*Miriam Mandipira (voc) *Kjeld Lauritsen (hammond) *Per Gade (Guitar) *Søren Frost (Trommer)

Denne koncert er en lækkerbidsken for både jazz- og bluesfans, med alt fra swingende jazz over smukke ballader til swedig blues og funkmusik. Alt udført på et højt professionelt niveau og med stor spilleglæde!!

 

I front er sangerinden Miriam Mandipira. Med rødder i Zimbabwe har hun de senere år været et kærkomment indslag på den danske jazz- og bluesscene. Inspireret af blandt andre Ella Fitzgerald og Aretha Franklin har hun sunget sig ind I de danske hjerter. Miriam Mandipira giver desuden prøver på populære sange fra sit elskede Afrika. Med Miriam Mandipira venter der en oplevelse på højde med de bedste internationale stjerner!

 

Kjeld Lauritsen spiller på det store Hammondorgel med roterende lesliehøjttaler og fodpedaler. Han er kendt for at udnytte instrumentet i legesyge improvisationer. Kjeld Lauritsen havde i mange år bandet ”The Organizers” sammen med den amerikanske saxofonist Bob Rockwell. Siden da har han udgivet 6 CDer i eget navn foruden et par plader med Big Band.

 

Guitaristen Per Gade har i mange år været ankermand i de mange Hammond projekter fra Kjeld Lauritsens hånd. Per er en af de mest efterspurgte danske guitarister og er bl.a. guitarist i Radioens Big Band. Han dækker et bredt spektrum fra swingmusik til blues og moderne jazz. Som solist er han særdeles markant, men samtidig er han en smagfuld akkompagnatør, der altid får det bedste ud af sine medspillere.

 

Trioen kompletteres nu af Søren Frost, der efter mange år med Skipper/Just/Frost og DR bigband vil fyre op under Hammondorglet med sine fede grooves. Hans eminente teknik og store kendskab til jazzens og bluesens mange stilarter gør ham til det ideelle valg til et hårdtswingende jazz- og bluesband som Hammond Time. Hans kærlighed til New Orleansmusikken i dens mange former vil desuden bringe et party-element til bandet.

 

Med Miriam Mandipira og bandet venter der en oplevelse på højde med de bedste internationale stjerner!


Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.

nodelinje
Olivier Antunes

Olivier Antunes. Trio


FREDAG D. 15. MAJ 2020, Kl. 20:00

*Olivier Antunes (klaver) * (x) * (x)  

Tekst på vej....

nodelinje
Gunde on Garner

"Gunde on Garner". Trio


FREDAG D. 29. MAJ 2020, Kl. 20:00

*Henrik Gunde (klaver) * Nicolas Kock (bas) * Carsten Bagge (trommer)  

Ben Websterpris-modtager spiller hos Amagerbro Jazz:


GUNDE ON GARNER har eksisteret siden, hvor pianisten Henrik Gunde og bassisten Nicolas Kock sammen med trommeslageren Steen Holm begyndte at
bevæget sig i et Erroll Garner univers. Siden 2010 har trommeslageren Karsten Bagge været fast med i trioen. De har sammen taget mesteren Garner’s swingende og
udadvendte stil til sig, og optrådt med et repertoire hovedsageligt bestående af originale Garner arrangementer. Men i de senere år har trioen mere valgt at spille i Garners ånd, med udgangspunkt i egne arrangementer af både danske og udenlandske sange – melodier som Garner enten ikke kendte, eller nåede at kende, men som han godt kunne have fundet på at tage sig kærligt af, hvis han havde levet i dag.


Det er GUNDE ON GARNERs tanke, at følge op på det som Garner gjorde, nemlig tage udgangspunkt i den gode melodi, uden hensyn til hvor den kommer fra; om den kommer fra jazzen, rocken eller poppens verden er ganske ligegyldigt. Erroll Garner satte selv sit mærke og sit helt karakteristiske swing på alt hvad han rørte ved.
Og nu kan trioen atter opleves LIVE på scenerne.
Henrik Gunde er en af landets travleste jazzmusikere, passer ind i alle formater og behersker de fleste stilarter. Og så er han begavet med et sjældent formidabelt swing, der bakkes op på allerbedste vis af de to erfarne medspillere.


Hvorfor er lykken så lunefuld, En skærslippers forårssang, Skibet skal sejle i nat, Sangen om Larsen og Månestrålen, er alt sammen ældre danske sange og viser – vel det nærmeste man kan komme danske evergreens. Det er melodier, som fortjener at blive hørt igen og igen, og som i høj grad egner sig til fortolkning i Garner stilen. Det er musik af komponister som Kai Norman Andersen, Åge Stentoft og Bernhard Christensen elsket og kendt af de fleste danskere, uanset alder – rigtigere ørehængere. I overaskende arrangementer endevendes musikken, gennemspilles
og revitaliseres på udpræget ”Garnersk” maner.
Kloden drejer stille rundt og Love Is A Matter Of... er nyere danske sange af henholdsvis Gasolin og Tim Christensen og Santa Lucia en meget brugt og elsket nordisk julesang, trods sin Italienske oprindelse. Just The Way You Are, New York State Of Mind, Sorry Seems To Be The Hardest Word og Don’t Know Why er alle internationale hits fra poppens verden, komponeret og indspillet efter Garners død i 1977. Verdens mest spillede nummer tager GUNDE ON GARNER sig også af. Det er oven i købet dansk, nemlig Jacob Gades Tango Jalousi. GUNDE ON GARNER har lavet en af de senere års bedste feel-good-cd’er: “...Songs that could have been played by Erroll Garner – if he had only known them....” samt yderligere 2 albums:GOG Plays Bent Fabric”, der indeholder fortolkninger af Bent Fabricius Bjerres elskede og kendte kompositioner.


Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.

nodelinje