Koncerter


KONCERTER

KOMMENDE KONCERTER

Alex Riel, Bo Stief, Tomas Franck, Ole Kock Hansen

BO STIEF - ALEX RIEL KVARTET

Americans in Copenhagen

SØNDAGSMATINÉ

SØNDAG D. 15. SEPTEMBER 2019, Kl. 15:00

*Tomas Franck (tenorsax) *Ole Kock Hansen (piano) *Bo Stief (bas) *Alex Riel (trommer)

Gennem det meste af musikhistorien har der været amerikanske jazzmusikere, som i kortere eller længere perioder har opholdt sig i København. Særligt signifikant blev det i 1960´erne, hvor en række bemærkelsesværdige musikere bosatte sig i København og gjorde byen til et musikalsk fyrtårn.


De amerikanske musikere gav dansk jazz en vitaminindsprøjtning, som faktisk kan mærkes den dag i dag. Det var især tenorsaxofonister som Dexter Gordon, Ben Webster og Brew Moore, der satte sig dybe spor i den danske jazzsjæl. Den primære kunstneriske base var Montmartre i Store Regnegade, hvor amerikanske musikere skrev sig ind i jazzhistorien.


Saxofonisten Dexter Gordon er et at jazzhistoriens helt store navne, - en stilskaber der mestrede beboppens høje tempo og melodiske fraser på linje med Charlie Parker og Dizzy Gillespie.


Denne eftermiddag vil primært Dexter Gordons musik blive præsenteret; swingende og virtuost af musikere, der kender Dexter og hans musik rigtig godt.


3 efterhånden legendariske danske musikere; Ole Kock Hansen, Alex Riel og Bo Stief spillede ofte sammen med Dexter og talte ham tilmed blandt en af deres nærmeste venner. De får i eftermiddag selskab af ingen ringere end vor tids store tenorgigant Tomas Franck, som er kendt og anerkendt af de største amerikanske musikere. Hans enestående kreativt anlagte spil trækker tradition tilbage til Dexter Gordon, Sonny Rollins og John Coltrane samtidig med, at han er helt sin egen.  


Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.Billetto
Jan Harbeck

JAN HARBECK QUARTET

A Tribute to Ben Webster

THE SOUND THE RHYTHM

FREDAG D. 27. SEPTEMBER 2019, Kl. 20:00

*Jan Harbeck (tenorsax) *Henrik Gunde (piano) *Eske Nørrelykke (bas) *Morten Ærø (trommer)

Den karismatiske tenorsaxofonist og komponist Jan Harbeck har tidligere udgivet fire album i eget navn for Stunt Records. Han har vundet en ”Danish Music Award”, ligesom han har modtaget både Bent Jædig prisen og den prestigefyldte Ben Webster pris. Jan Harbeck, og hans gennem en årrække faste gruppe, har længe været en fast ingrediens på de fleste af landets jazzscener, ligesom bandet har spillet med stor succes rundt omkring i Europa. Bandets udgivelser har gennem det sidste årti været blandt de absolut bedst sælgende danske instrumentale jazzplader.

 

Harbecks stemningsfulde og udadvendte spil befinder sig i den store swing-tradition. Han fremstår aldeles original, ekstremt stilsikker og som en musiker, der graver dybt i sin jazz og som kender betydningen af nærvær. Kun få er i stand til at blæse så megen sjæl i en jazz-ballade som ham. Thomas Michelsen skrev således i Politiken: ”Vi havde engang Ben Webster til at vække sjælen. I dag har vi Jan Harbeck!”

 

Amagerbro Jazz er beærede over at kunne præsentere denne koncert, – denne hyldest til ”Big Ben”, der boede i København i en årrække, og som ligger begravet her i København på Assistens Kirkegård og som stadig inspirerer. ”Det handler om at spille fra hjertet. Det er en lyd, ’a sound’, et sprog ” siger Jan Harbeck.

 

Ligeledes modtog pianisten i kvartetten Henrik Gunde den prestigefyldte Ben Webster Pris i 2018, og priskoncertens repertoire blev i høj grad inspirationen til at samle musikken til albummet ”The Sound The Rhythm”, - numre som kan høres til koncerten.


Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.

Billetto
Jan Harbeck

VIKTOR SANDSTRÖM TRIO

m. Karl-Martin Almqvist


FREDAG D. 8. NOVEMBER 2019, Kl. 20:00

*Viktor Sandström (guitar) *Karl-Martin Almqvist (tenorsax) *Johannes Vaht (bas) *Daniel Johansson (trommer)

Viktor Sandström trio vandt JazzDanmarks store konkurrence; Ung Jazz. Sidenhen har de spillet et flertal af koncerter under Copenhagen Jazz Festival, Aarhus Jazzfestival, været på turné i Skandinavien og spillet med den amerikanske piano-virtuos Aaron Parks. Derudover har trioen også været ”warm up-band” for musikere som Jerry Bergonzi, Kurt Rosenwinkel og Will Vinson i Copenhagen Jazz House.

 

Trioen spiller i øjeblikket med det svenske saxofonist-fænomen Karl-Martin Almqvist; en af Skandinaviens mest veletablerede musikere, som har turneret verden rundt og spillet med bl.a. Pat Metheny og Danish Radio Big Band. Dette samarbejde har bl.a. resulteret i en live-plade fra ”Sinus” (Bodø), som blev udgivet i maj 2018.

 

På scenen har vi også bassisten Johannes Vaht (SE) og trommeslageren Daniel Johansson (DK). En solid rytmegruppe med en brilliant følelse for det solistiske spil.

Viktors rødder fra nordsverige har farvet både kompositionerne og måden gruppen udtrykker musikken på, i et univers af levende nordiske melodier, moderne jazz og fri improvisation.

 

Viktor indspillede sit debut-album i New York sammen med bl.a. trommeslageren Rodney Green og har siden sat sit præg på den skandinaviske jazzscene.

 

“Viktor er med sin elegante timing, udviklede harmonik og smukke tonebillede en af nutidens mest interessante jazzguitarister fra Skandinavien”

(Johan Norberg, Guitarist & Producer).

 

“Jeg har hørt Viktor Sandström Trio flere gange. Hver koncert var enormt inspirerende. Sangene er medrivende med en underspillet approach, der fanger én. De lytter til hinanden og trækker vejret sammen.”

(Jerry Bergonzi, Saxofonist & Komponist).


Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.

Billetto
Kira Skov

KIRA SKOV 

Billie Holiday fortolkninger

MEMORIES OF DAYS GONE BY

FREDAG D. 22. NOVEMBER 2019, Kl. 20:00

*Kira Skov (vokal) *Jacob Dinesen (tenorsax) *Mads Hyhne (trombone) *Heine Hansen (piano) *Anders Christensen, "AC" (bas) *Jacob Høyer (trommer)

Billie Holidays vidunderlige stemme og hendes uafrystelige nærvær på indspilninger og filmklip påvirker os alle fra første bekendtskab. Hun var den største, hun er den største, ingen har præget jazzscenen som hende og næppe nogen sangerinde, der beskæftiger sig med jazz, soul eller rock kan sige sig fri for at være under indflydelse af denne geniale fortolker. Måske er det banalt at skrive, at Billie kun ”sang sig selv” – at hendes turbulente liv afspejler sig i hendes sang – ikke desto mindre er dette en sandhed uden modifikationer.


Sangerinden Kira Skov er ikke gået ram forbi:


“Jeg har lyttet til Billie Holiday siden mine tidlige teenager år. Jeg fandt en plade med det legendariske, smukke og dragende billede af Billie, med den famøse blomst i håret, da jeg var 13 år gammel. Siden har hun igennem årene leveret soundtracket til store dele af mit liv”.


Når man hører nye fortolkninger af de sange Billie Holiday sang, kommer man let til at sammenligne med de oprindelige indspilninger. Det kan ikke undgås. Når man hører Kira, bliver det dog hurtigt klart, at her er en sangerinde, der undlader ethvert forsøg på at lyde som Billie Holiday. Kira lyder som Kira, og med sine særegne og personlige fortolkninger bringer hun sange fra 30´erne og 40´erne ind i nutiden. Sange der har fulgt hende, sange der har haft uendelig stor betydning. Kira fortolker dem med stemning, atmosfære og sjælden emotionel dybde.


”Med mine fortolkninger forsøger jeg på min egen vis at vække Billies ånd til live for en stund, og det er min store kærlighed og respekt for hendes fortolkninger af nogle af de største klassikere, der er udgangspunktet”.


Tenorsaxofonisten Jakob Dinesen har skrevet arrangementer til de fleste af numrene, der allerede er blevet prøvet af live ved flere lejligheder. Senest til stående ovationer i en udsolgt Glassal i Tivoli under Copenhagen Jazz Festival.


Entré 150,- kr.

Medlemmer 110,- kr.

Studerende 75,- kr.Billetto