Koncerter


KONCERTER

KOMMENDE KONCERTER

Terkel Nørgaard

TERKEL NØRGAARD TRIO feat. LARS JANSSON

Copenhagen Jazz Festival

ONSDAG D. 10. JULI 2019, Kl. 16:00

*Terkel Nørgaard (Tromme) *Lars Jansson (Klaver) *Jeppe Skovbakke (Bas)


Første gang Terkel Nørgaard stødte på Lars Janssons musik var i sit barndomshjem, hvor far Vagn spillede et korarrangement for Terkel, der med ét blev tryllebundet af Janssons melodier. Lige siden den

gang har Terkel haft en fascination for Janssons musik, og igennem et utal af Janssons udgivelser har Terkel udforsket den stærke melodi og harmonik i Janssons kompositioner, så meget at musikken er blevet en del af Terkels dna.


Så da Terkel endelig mødte Lars tilbage i 2007 har drømmen om at få spillet sammen med en af europas fornemmeste pianister altid været tilstede. Heldigvis gik drømmen i opfyldelse i 2016, da de for første gang spillede sammen med bassisten Jeppe Skovbakke til Copenhagen Jazz Festival.


Trioen arbejder både med Lars Janssons store bagkatalog, udvalgte amerikanske standards og lidt af Terkels egen musik. En moderne blanding af den nordiske og den amerikanske jazz.


Trommeslageren og komponisten Terkel Nørgaard har blandt andet spillet med Ralph Alessi, Palle Mikkelborg, Thomas Agergaard, Jørgen Leth med flere og har ledet trioen Reverse siden 2011 med hvem han har udgivet Awakening i 2014 og Museum i 2017. Herudover spiller Terkel Nørgaard med Casper, Lars & Terkel, Hanne Uldal, Maximalistica, Bob Rockwell New Trio med flere.


Lars Jansson har siden starten af 1970’erne været en meget efterspurgt sideman, bandleder og komponist. Han har optrådt og indspillet med navne som Bob Brookmeyer, Thad Jones, Mel Lewis, Bob Mintzer, Maria Schneider, Randy Brecker, Bob Berg, Mike Stern, Georg Russel, Niels Henning Ørsted Pedersen m.fl., og turnéeret overalt i Europa, Canada, USA, Japan, Kina og Syd Afrika. Hans egen trio har udgivet et hav af anmelderroste albums, og han modtog en dansk DMA i 2001 for årets bedste udenlandske album.


Trioens tredje mand er bassisten Jeppe Skovbakke, der med sit solide og rytmisk stærke spil, er en af Danmarks stærkeste kontrabasprofiler. Jeppe Skovbakke har bl.a. spillet med Chris Speed, Mark Turner, John Tchicai, Kurt Rosenwinkel, Peter Brötzmann og Rhys Chatham. Foruden dette spiller Jeppe med I Got You On Tape og Mikkel Ploug, og har en lang række sideman credits på cv’et: fra Oh Land, Per Vers og Teitur til Sebastian, Steffen Brandt og Benny Andersen.


Entré 100 kr./ Medlemmer 75 kr./ Studerende 50 kr.

Billetto Jazz på dansk
INDRA

INDRA

Copenhagen Jazz Festival

ONSDAG D. 10. JULI 2019, Kl. 20:00

*Indra Rios Moore (Voc) *Benjamin Trærup (Sax) *Thomas Sejthen (Bas) * Anders Vestergaard (Trommer)

Amagerbro jazz er meget privilegeret ved atter at kunne præsentere dette fantastiske amerikanske topnavn Indra Rios Moore. Hun har et stort og trofast publikum, der hver gang strømmer til den intime koncertsal i Kvarterhuset.


Indra boede i nogle år i Danmark og udgav i 2013 årets Jazzalbum "In Between". Men i 2013 flyttede hun til USA med sin mand, saxofonisten Benjamin Trærup, hvor de har kontrakt på Universal.


Med stor sans for stil og empati giver hun lækre og personlige versioner af sange af blandt andre Ellington, David Bowie og Doc Watson. Desuden lover hun smagsprøver fra hendes kommende udgivelse.


Entré 100 kr./ Medlemmer 75 kr./ Studerende 50 kr. 

Billetto Jazz på dansk