Koncerter


KONCERTER

KOMMENDE KONCERTER

Alex Riel, Bo Stief, Tomas Franck, Ole Kock Hansen

BO STIEF - ALEX RIEL KVARTET

Americans in Copenhagen

SØNDAGSMATINÉ

SØNDAG D. 15. SEPTEMBER 2019, Kl. 15:00

*Tomas Franck (tenorsax) *Ole Kock Hansen (piano) *Bo Stief (bas) *Alex Riel (trommer)

Gennem det meste af musikhistorien har der været amerikanske jazzmusikere, som i kortere eller længere perioder har opholdt sig i København. Særligt signifikant blev det i 1960´erne, hvor en række bemærkelsesværdige musikere bosatte sig i København og gjorde byen til et musikalsk fyrtårn.


De amerikanske musikere gav dansk jazz en vitaminindsprøjtning, som faktisk kan mærkes den dag i dag. Det var især tenorsaxofonister som Dexter Gordon, Ben Webster og Brew Moore, der satte sig dybe spor i den danske jazzsjæl. Den primære kunstneriske base var Montmartre i Store Regnegade, hvor amerikanske musikere skrev sig ind i jazzhistorien.


Saxofonisten Dexter Gordon er et at jazzhistoriens helt store navne, - en stilskaber der mestrede beboppens høje tempo og melodiske fraser på linje med Charlie Parker og Dizzy Gillespie.


3 efterhånden legendariske danske musikere; Ole Kock Hansen, Alex Riel og Bo Stief spillede ofte sammen med Dexter og talte ham tilmed blandt en af deres nærmeste venner. De får i eftermiddag selskab af ingen ringere end vor tids store tenorgigant Tomas Franck, som er kendt og anerkendt af de største amerikanske musikere. Hans enestående kreativt anlagte spil trækker tradition tilbage til Dexter Gordon, Sonny Rollins og John Coltrane samtidig med, at han er helt sin egen.  


Eftermiddagens koncert er tilrettelagt af Bo Stief, som vil supplere musikken med vidneudsagn fra Dexter Gordons tid i Danmark. Repertoiret består af Dexter Gordon relateret musik i de 4 musikeres originale tolkninger.


Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.Billetto
nodelinje
Jan Harbeck

JAN HARBECK QUARTET

A Tribute to Ben Webster

THE SOUND THE RHYTHM

FREDAG D. 27. SEPTEMBER 2019, Kl. 20:00

*Jan Harbeck (tenorsax) *Henrik Gunde (piano) *Eske Nørrelykke (bas) *Morten Ærø (trommer)

Den karismatiske tenorsaxofonist og komponist Jan Harbeck har tidligere udgivet fire album i eget navn for Stunt Records. Han har vundet en ”Danish Music Award”, ligesom han har modtaget både Bent Jædig prisen og den prestigefyldte Ben Webster pris. Jan Harbeck, og hans gennem en årrække faste gruppe, har længe været en fast ingrediens på de fleste af landets jazzscener, ligesom bandet har spillet med stor succes rundt omkring i Europa. Bandets udgivelser har gennem det sidste årti været blandt de absolut bedst sælgende danske instrumentale jazzplader.

 

Harbecks stemningsfulde og udadvendte spil befinder sig i den store swing-tradition. Han fremstår aldeles original, ekstremt stilsikker og som en musiker, der graver dybt i sin jazz og som kender betydningen af nærvær. Kun få er i stand til at blæse så megen sjæl i en jazz-ballade som ham. Thomas Michelsen skrev således i Politiken: ”Vi havde engang Ben Webster til at vække sjælen. I dag har vi Jan Harbeck!”

 

Amagerbro Jazz er beærede over at kunne præsentere denne koncert, – denne hyldest til ”Big Ben”, der boede i København i en årrække, og som ligger begravet her i København på Assistens Kirkegård og som stadig inspirerer. ”Det handler om at spille fra hjertet. Det er en lyd, ’a sound’, et sprog ” siger Jan Harbeck.

 

Ligeledes modtog pianisten i kvartetten Henrik Gunde den prestigefyldte Ben Webster Pris i 2018, og priskoncertens repertoire blev i høj grad inspirationen til at samle musikken til albummet ”The Sound The Rhythm”, - numre som kan høres til koncerten.


Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.

Billetto
nodelinje
Alex Riel, Bo Stief, Tomas Franck, Ole Kock Hansen

OLE KOCK HANSEN & THOMAS FONNESBÆK Duo

KULTURNATTEN


FREDAG D. 11. OKTOBER 2019, Kl. 18:00

*Ole Kock Hansen (piano) *Thomas Fonnesbæk (bas)

Ole Kock Hansen og Thomas Fonnesbæk spiller musik, som har sin rod i folketonen i flere af de nordiske lande. Man vil kunne fornemme de norske, høje fjelde og de dramatiske fjorde, det svenske strejf af melankoli, den islandske brusen fra Atlanterhavet, og det danske solglimmer i en nyudsprungen, lysegrøn bøgeskov. Men først og fremmest spiller de improviseret musik – jazz – på et meget højt plan.

 

Begge musikere har et specielt forhold til den nu afdøde bassist Niels-Henning Ørsted Pedersen (NHØP), der gjorde dansk jazz og Københavns Jazzhus Montmartre internationalt kendt i mange årtier. Kock Hansen var hans nære samarbejdspartner, især netop om den danske tone i jazzen, og Fonnesbæk har ikke kunnet undgå at have ham som et sine forbilleder.

 

Valget af sange under denne koncert minder os også om NHØP. Flere af stykkerne er skrevet af ham, og andre spillede han sammen med Kock Hansen ved deres mange optrædener sammen. Når man lytter til denne duo, vil man bemærke Koch-Hansens harmoniske rigdom og perlende højrehåndsspil i disse ofte enkle temaer samt Fonnesbæks evne til med sin mørke, plastiske tone at binde musikken uaggressivt sammen rytmisk.

 

Ole Kock Hansen og Thomas Fonnesbæk repræsenterer hver sin generation i dansk jazz. Kock Hansen har sat et uudsletteligt præg på dansk jazz siden slutningen af 60’erne, ikke mindst som den, der mest seriøst har arbejdet med at inkorporere den nationale danske musikarv i jazzen. Fonnesbæk er den yngre, nu veletablerede musiker, der glimrer ved sin uovertrufne instrumentale teknik og ved den måde, hvorpå han – i sit eget sprog – bygger videre på den tradition, som Koch-Hansen-generationen har lagt.
Entré: ADGANG MED KULTURNATPAS

nodelinje

MIKE COLIN ANDERSEN & CC RIDER BIG BAND under ledelsen af kapelmester Peder Kragerup

ELVIS SPECIALS - THE CONCERT

KULTURNATTEN

FREDAG D. 11. OKTOBER 2019, Kl. 20:00


Vi præsenterer ”Elvis Specials – The Concert” et helt nyt og topunderholdende, storslående, herligt internationalt show med intet mindre end Europas fineste Elvis imitator Mike Colin Andersen og det fantastiske 20 mands orkester, CC Rider Big Band med den legendariske Tivoli kapelmester, Peder Kragerup.


Mike Colin Andersen er nu 5 gange prisvinder og har for nylig også fået overrakt prisen som Caribiens bedste Elvis imitator 2019 og prisen ”The Voice Of Elvis”. Mike var den første Elvis imitator på dansk tv i programmet ”Kims Corner” på DR 1 med den kendte radio og tv-vært Kim Schumacher. Derefter gik det stærkt og Mike vandt utallige talent konkurrencer, medvirkede i spillefilm, tv-programmer, som Stjerneskud, Scenen Er Din, Under uret og Elvis store jubilæumsshow, ugeblade og aviser og har bl.a. optrådt for den danske kongefamilie, amerikanske filmstjerner, Singapores præsident, den amerikanske ambassadør og har for nylig optrådt i Las Vegas.


Mike har over 28 års erfaring i branchen. Efter en stor vellykket turne i Spanien og Italien med Elvis Presleys bedste ven og korsanger Mr. Sherril Nielsen, som var sammen med Elvis indtil hans død i 1977, har Sherill offentligt udtalt, at Mikes stemme er uhyggelig tæt på ”The King” og fuldstændig magisk!


C.C. RIDER BIG BAND


Få en oplevelse udover det sædvanlige når det helt store Elvis show går i gang til lyden af det energifyldte startnummer ”C.C. Rider”.
....Og der står han, ”The King”, badet i lys med sin guitar hængende sikkert over skulderen i ægte Elvis outfit.
Et overflødighedshorn af hits brager igennem lydmuren og publikum går amok!


Mike bliver bakket op af det 20 mands store C.C. Rider Big Band med Tivolis legendariske kapelmester Peder Kragerup der har spillet med nogle af de største danske og udenlandske kunstnere og har medvirket i utallige musikalske tv-programmer og store musicals.
Peder svinger taktstaven til de flotte musikalske arrangementer og fortolkninger i showet ”Elvis Specials – The Concert”. Publikum vil ikke kunne sidde stille, og Mike får taget til at lette med en Elvis humor, som kan få selv de gamle portrætter på væggene til at trække på smilebåndet. Showet bliver leveret med en sådan nerve og et strejf af Las Vegas energi, at publikum vil blive revet med lige fra start til slut.


Dette er cremen af Elvis shows i hele Norden!
Det bliver en fantastisk aften, vi ses!Entré: ADGANG MED KULTURNATPAS

nodelinje
Jan Harbeck

VIKTOR SANDSTRÖM TRIO

m. Karl-Martin Almqvist


FREDAG D. 8. NOVEMBER 2019, Kl. 20:00

*Viktor Sandström (guitar) *Karl-Martin Almqvist (tenorsax) *Johannes Vaht (bas) *Daniel Johansson (trommer)

Viktor Sandström trio vandt JazzDanmarks store konkurrence; Ung Jazz. Sidenhen har de spillet et flertal af koncerter under Copenhagen Jazz Festival, Aarhus Jazzfestival, været på turné i Skandinavien og spillet med den amerikanske piano-virtuos Aaron Parks. Derudover har trioen også været ”warm up-band” for musikere som Jerry Bergonzi, Kurt Rosenwinkel og Will Vinson i Copenhagen Jazz House.

 

Trioen spiller i øjeblikket med det svenske saxofonist-fænomen Karl-Martin Almqvist; en af Skandinaviens mest veletablerede musikere, som har turneret verden rundt og spillet med bl.a. Pat Metheny og Danish Radio Big Band. Dette samarbejde har bl.a. resulteret i en live-plade fra ”Sinus” (Bodø), som blev udgivet i maj 2018.

 

På scenen har vi også bassisten Johannes Vaht (SE) og trommeslageren Daniel Johansson (DK). En solid rytmegruppe med en brilliant følelse for det solistiske spil.

Viktors rødder fra nordsverige har farvet både kompositionerne og måden gruppen udtrykker musikken på, i et univers af levende nordiske melodier, moderne jazz og fri improvisation.

 

Viktor indspillede sit debut-album i New York sammen med bl.a. trommeslageren Rodney Green og har siden sat sit præg på den skandinaviske jazzscene.

 

“Viktor er med sin elegante timing, udviklede harmonik og smukke tonebillede en af nutidens mest interessante jazzguitarister fra Skandinavien”

(Johan Norberg, Guitarist & Producer).

 

“Jeg har hørt Viktor Sandström Trio flere gange. Hver koncert var enormt inspirerende. Sangene er medrivende med en underspillet approach, der fanger én. De lytter til hinanden og trækker vejret sammen.”

(Jerry Bergonzi, Saxofonist & Komponist).


Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.

Billetto
nodelinje

KIRA SKOV 

Billie Holiday fortolkninger

MEMORIES OF DAYS GONE BY

FREDAG D. 22. NOVEMBER 2019, Kl. 20:00

*Kira Skov (vokal) *Jacob Dinesen (tenorsax) *Mads Hyhne (trombone) *Heine Hansen (piano) *Anders Christensen, "AC" (bas) *Jacob Høyer (trommer)

Billie Holidays vidunderlige stemme og hendes uafrystelige nærvær på indspilninger og filmklip påvirker os alle fra første bekendtskab. Hun var den største, hun er den største, ingen har præget jazzscenen som hende og næppe nogen sangerinde, der beskæftiger sig med jazz, soul eller rock kan sige sig fri for at være under indflydelse af denne geniale fortolker. Måske er det banalt at skrive, at Billie kun ”sang sig selv” – at hendes turbulente liv afspejler sig i hendes sang – ikke desto mindre er dette en sandhed uden modifikationer.


Sangerinden Kira Skov er ikke gået ram forbi:


“Jeg har lyttet til Billie Holiday siden mine tidlige teenager år. Jeg fandt en plade med det legendariske, smukke og dragende billede af Billie, med den famøse blomst i håret, da jeg var 13 år gammel. Siden har hun igennem årene leveret soundtracket til store dele af mit liv”.


Når man hører nye fortolkninger af de sange Billie Holiday sang, kommer man let til at sammenligne med de oprindelige indspilninger. Det kan ikke undgås. Når man hører Kira, bliver det dog hurtigt klart, at her er en sangerinde, der undlader ethvert forsøg på at lyde som Billie Holiday. Kira lyder som Kira, og med sine særegne og personlige fortolkninger bringer hun sange fra 30´erne og 40´erne ind i nutiden. Sange der har fulgt hende, sange der har haft uendelig stor betydning. Kira fortolker dem med stemning, atmosfære og sjælden emotionel dybde.


”Med mine fortolkninger forsøger jeg på min egen vis at vække Billies ånd til live for en stund, og det er min store kærlighed og respekt for hendes fortolkninger af nogle af de største klassikere, der er udgangspunktet”.


Tenorsaxofonisten Jakob Dinesen har skrevet arrangementer til de fleste af numrene, der allerede er blevet prøvet af live ved flere lejligheder. Senest til stående ovationer i en udsolgt Glassal i Tivoli under Copenhagen Jazz Festival.


Entré 150,- kr.

Medlemmer 110,- kr.

Studerende 75,- kr.Billetto
nodelinje
Kira Skov

"JAZZVIOLINENS MESTRE" 


MADS TOLLING & JACOB FISCHER

FREDAG D. 29. NOVEMBER 2019, Kl. 20:00

*Mads Tolling (violin) *Jacob Fischer (guitar)

Denne aften byder på en unik koncert med duoen Mads og Jacob, violin og guitar, præsentere swingende jazz standards. Programmet står på musik fra “Jazzviolinens Mestre,” som udover vor egne Finn Ziegler og Svend Asmussen tæller så prominente navne som Stephane Grappelli, Jean-Luc Ponty, Stuff Smith og Joe Venuti.


Mads Tolling og Jacob Fischer hører til den absolutte elite af verdens jazzmusikere. Mads hørte første gang Jacob som fjortenårig, da han var med i Svend Asmussens kvartet. De to har med Mads´ kvartet turneret Skandinavien tyndt de seneste år, og har bl.a. fejret Svend Asmussens 100 års fødselsdag og senere mindet ham.


Jazz-violinist Mads Tolling har nu i sytten år været bosiddende i USA. Hans mange år i udlandet har indtil videre ført til to Grammy-priser, DownBeats Critics Poll Rising Star Award og otte års medlemskab i henholdsvis bassisten Stanley Clarkes band og i crossover stryger gruppen, Turtle Island Quartet.


Mads er uddannet på Berklee College of Music i Boston og har siden da befundet sig i San Francisco. Han leder nu sin egen gruppe Mads Tolling Quartet, der med det anerkendte album, ”The Playmaker,” for alvor blev sat på jazzens verdenskort med glødende anmeldelser i Downbeat Magazine, Washington Post og Berlingske Tidende. Mads har optrådt med Chick Corea, Paquito d’Rivera, Kenny Barron og Ramsey Lewis. Han har spillet på Hollywood Bowl, Newport Jazz Festival, Library of Congress og på den Danske Ambassade i Washington DC for Kronprins Frederik og Prinsesse Mary.


Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.Billetto
nodelinje

WONDERBRAZZ

NYTÅRSKONCERT


LØRDAG D. 28. DECEMBER 2019, Kl. 20:00

*Peter W. Kehl (trompet) *Ola Åkermann (trombone) *Stig Naur (sax/voc.) *Henrik Kjelin (hammond) *Martin Seidelin (perc.) *Esben Duus (trommer)

“That’s some slick shit you’re all playing, and if it ain’t slick it ain’t funky”. Dr. John, New Orleans Music Legend.


Med eller uden dansegulv er WonderBrazz en stor nydelse at opleve”. Sven Bjerstedt, Kristiansstadbladet.


“Før eller siden bør alle gøre sig selv den tjeneste at opleve en koncert med WonderBrazz”. Ivan Pedersen, sanger og sangskriver.


I 1998 høstede WonderBrazz 6 stjernede anmeldelser for deres debutalbum “Live At Café Bopa”. 18 år, 7 CD’er og 650 koncerter senere leverer bandet stadig helt særlige koncertoplevelser, hvad enten du er i en intim jazzklub for at lytte eller på en svedig natklub for at danse.

 

WonderBrazz har bl.a. spillet på Montreux Jazz Festival, New Orleans Jazz’n Heritage Festival, MIDEM i Cannes, Maison Du Danemark i Paris og deres musik er blevet brugt i flere Danske film.


“Man bliver så glad til jeres koncerter” sagde en af bandets fans engang og WonderBrazz’ blanding af New Orleans Roots, World Music og Funk har en helt særlig vibe, der tiltaler folk i alle aldre, nationaliteter og kulturer, både hardcore jazzfans og de der aldrig kunne finde på at lytte til jazz.


Sang, en tight hornsektion, trommer, percussion og hammondorgel er ingredienserne i WonderBrazz magiske gryde. Tilsæt masser af interaktion med publikum, et udadvendt og let tilgængeligt mix af jazz, soul, boogaloo og New Orleans 2nd line og dér har du opskriften på en uforglemmelig aften i selskab med 6 fremragende musikere.


Entré 100,- kr.

Medlemmer 75,- kr.

Studerende 50,- kr.Billetto
nodelinje