Koncerter


KONCERTER

KOMMENDE KONCERTER

"THE HENDERSON PROJECT" WAIDTLØW / LUND / TUZNIK / HAXHOLM

FREDAG D. 3. MAJ 2019, Kl. 20:00

*Claus Waidtløw (Sax) *Morten Lund (Trommer)

*Artur Tuznik (P) *Morten Haxholm (Bas)

Klassisk 60 jazz med masser swing.

4 af Danmarks fremmeste jazzmusikere mødes i deres fælles kærlighed til 60´er jazzen, og specifikt til Joe Henderson, en af de store saxofonister, der var med til definere 60´ernes jazz.

Repertoiret består af Hendersons klassiske numre fra 1960´erne, enkelte i nye arrangementer, samt originale kompsitioner, inspireret, og dedikeret til Hendersons genreskabende stil og sprog.

Musikken er topswingende jazz som vi kender det fra de klassiske Blue Note plader fra 60´erne, men som spillet af toptunet moderne jazzmusikere - med den største respekt for de historiske indspilninger, og en stærk udadvendt energi og interaktion.

Imellem numrene bliver der fortalt historier om Hendersons liv og musik – og hans betydning for de efterfølgende generationer af musikere.

Morten Lund og Claus Waidtløw har begge hver især 25 år erfarring som professionelle jazzmusikere, og utallige koncerter og albums med de største danske og internationelle navne på deres CV.

Morten Haxholm og Arthur Tuznik er fra en yngere generation af musikere, men er begge veletablerede på den danske jazzscene: Morten Haxholm har udgivet 6 albums i eget navn, alle med amerikanske jazzstjerner, og sideman på utallige projekter, og Artur Tuznik er kendt for sin trio med Jakob Høyer og Nils Bo Davidsen, samt utallige sideman jobs, senest med Agergaard / Ginman / Blachman / Tuznik.


Entré 100 kr./ Medlemmer 75 kr./ Studerende 50 kr.

Billetto Jazz på dansk
Snorre Kirk

SNORRE KIRK BEAT PROJEKT

FREDAG D. 10. MAJ 2019, Kl. 20:00

*Jan Harbeck (Ts) *Magnus Hjorth (P) *Anders Fjeldsted (Bas) *Snorre Kirk (Trommer)

“ Révélation! ” JazzMagazine (FR)
“..et ‘Ellington-oldebarn’....raffineret, elegant og storswingende” JazzThing (DE)
“..indsmigrende melodik og skønne arrangementer” ***** Berlingske Tidende
“ ..vitterligt lidt af et scoop..” **** Politiken
"..en fullträff! Köp den här plattan.” ***** Orkesterjournalen


Trommeslageren og komponisten Snorre Kirk har i de seneste mange år været en fast gæst på de internationale jazzklubber og festivaler, hvor han har gjort sig bemærket som sideman med nogle af de mest prominente jazzartister fra Skandinavien, samt med internationale størrelser som Diane Schuur, Stephen Riley og Eric Reed.


Med det kritikerroste debutalbum "BluesModernism” fra 2012, der løb afsted med både JazzSpecial- Prisen for årets udgivelse, samt to nomineringer til Danish Jazz Awards, trådte Snorre Kirk for alvor i karakter som komponist og orkesterleder. Med de to efterfølgende udgivelser Europa fra 2015 og Drummer & Composer fra 2017, blev der banet vej for et internationalt gennembrud, med optrædener på nogle af verdens førende jazzfestivaler, herunder den prestigetunge North Sea Jazz Festival, The Art of Swing Festival i Kansas City, samt Pori Jazz Festival i Finland.


Sommeren 2018 udkom Snorre Kirks fjerde album, BEAT, der med sin eklektiske blanding af eksotiske rytmer og farverige kompositioner, udgør Snorre Kirks mest ambitiøse og persolige projekt til dags dato.


Entré 100 kr./ Medlemmer 75 kr./ Studerende 50 kr.

Billetto Jazz på dansk

MADS MATHIAS QUARTET

FREDAG D. 24. MAJ 2019, Kl. 20:00

*Mads Mathias (Voc/Sax) *Peter Rosendal (klaver) 
*Morten Ankarfeldt (Bas) *James Maddren (Trommer)

Mads Mathias, én af Danmarks førende mandlige jazzvokalister, uddannet på Det Rytmiske Konservatorium i København. Han har fuld fart i karrieren, både herhjemme og internationalt.


Inspirationen er hentet hos de store jazzmusikere fra fortid og nutid fra Nat King Cole og Frank Sinatra til Harry Connick Jr, og med en dyb respekt for crooner-traditionen, leverer Mathias en unik og ubesværet vokal og en evne til at skrive elegante melodier.


Mads Mathias har senest spillet ved det kendte BBC Proms i Royal Albert Hall og til åbningen af årets London Jazz Festival ved den store gallakoncert.


Mads Mathias Quartet består af nogle af de mest talentfulde unge musikere i Danmark, som har turneret i jazzklubber og festivaler i hele landet, Sverige og Norge.


Mads Mathias vokalist / sangskriver og multi-instrumentalist er allerede lidt af en stjerne, der har fanget mange hjerter med sin charmerende og karismatiske performance.


Entré 100 kr./ Medlemmer 75 kr./ Studerende 50 kr.

Billetto Jazz på dansk
Terkel Nørgaard

TERKEL NØRGAARD TRIO feat. LARS JANSSON

Copenhagen Jazz Festival

ONSDAG D. 10. JULI 2019, Kl. 16:00

*Terkel Nørgaard (Tromme) *Lars Jansson (Klaver) *Jeppe Skovbakke (Bas)


Første gang Terkel Nørgaard stødte på Lars Janssons musik var i sit barndomshjem, hvor far Vagn spillede et korarrangement for Terkel, der med ét blev tryllebundet af Janssons melodier. Lige siden den

gang har Terkel haft en fascination for Janssons musik, og igennem et utal af Janssons udgivelser har Terkel udforsket den stærke melodi og harmonik i Janssons kompositioner, så meget at musikken er blevet en del af Terkels dna.


Så da Terkel endelig mødte Lars tilbage i 2007 har drømmen om at få spillet sammen med en af europas fornemmeste pianister altid været tilstede. Heldigvis gik drømmen i opfyldelse i 2016, da de for første gang spillede sammen med bassisten Jeppe Skovbakke til Copenhagen Jazz Festival.


Trioen arbejder både med Lars Janssons store bagkatalog, udvalgte amerikanske standards og lidt af Terkels egen musik. En moderne blanding af den nordiske og den amerikanske jazz.


Trommeslageren og komponisten Terkel Nørgaard har blandt andet spillet med Ralph Alessi, Palle Mikkelborg, Thomas Agergaard, Jørgen Leth med flere og har ledet trioen Reverse siden 2011 med hvem han har udgivet Awakening i 2014 og Museum i 2017. Herudover spiller Terkel Nørgaard med Casper, Lars & Terkel, Hanne Uldal, Maximalistica, Bob Rockwell New Trio med flere.


Lars Jansson har siden starten af 1970’erne været en meget efterspurgt sideman, bandleder og komponist. Han har optrådt og indspillet med navne som Bob Brookmeyer, Thad Jones, Mel Lewis, Bob Mintzer, Maria Schneider, Randy Brecker, Bob Berg, Mike Stern, Georg Russel, Niels Henning Ørsted Pedersen m.fl., og turnéeret overalt i Europa, Canada, USA, Japan, Kina og Syd Afrika. Hans egen trio har udgivet et hav af anmelderroste albums, og han modtog en dansk DMA i 2001 for årets bedste udenlandske album.


Trioens tredje mand er bassisten Jeppe Skovbakke, der med sit solide og rytmisk stærke spil, er en af Danmarks stærkeste kontrabasprofiler. Jeppe Skovbakke har bl.a. spillet med Chris Speed, Mark Turner, John Tchicai, Kurt Rosenwinkel, Peter Brötzmann og Rhys Chatham. Foruden dette spiller Jeppe med I Got You On Tape og Mikkel Ploug, og har en lang række sideman credits på cv’et: fra Oh Land, Per Vers og Teitur til Sebastian, Steffen Brandt og Benny Andersen.


Entré 100 kr./ Medlemmer 75 kr./ Studerende 50 kr.

INDRA

INDRA

Copenhagen Jazz Festival

ONSDAG D. 10. JULI 2019, Kl. 20:00

*Indra Rios Moore (Voc) *Benjamin Trærup (Sax) *Thomas Sejthen (Bas) * Anders Vestergaard (Trommer)

Amagerbro jazz er meget privilegeret ved atter at kunne præsentere dette fantastiske amerikanske topnavn Indra Rios Moore. Hun har et stort og trofast publikum, der hver gang strømmer til den intime koncertsal i Kvarterhuset.


Indra boede i nogle år i Danmark og udgav i 2013 årets Jazzalbum "In Between". Men i 2013 flyttede hun til USA med sin mand, saxofonisten Benjamin Trærup, hvor de har kontrakt på Universal.


Med stor sans for stil og empati giver hun lækre og personlige versioner af sange af blandt andre Ellington, David Bowie og Doc Watson. Desuden lover hun smagsprøver fra hendes kommende udgivelse.


Entré 100 kr./ Medlemmer 75 kr./ Studerende 50 kr.