Koncerter


KONCERTER

KOMMENDE KONCERTER

Makiko_Mazur_Hovman

MAKIKO HIRABAYASHI / MAZUR / HOVMAN

FREDAG D. 5. APRIL 2019, Kl. 20:00

*Makiko Hirabayashi (P) *Marilyn Mazur (Perc.)

*Klavs Hovman (Bas)

Makiko Hirabayashis trio har eksisteret siden 2001, og de tre musikere har opnået en usædvanlig fortrolighed i deres samspil. Den japanske pianists samarbejde med perkussionisten Marilyn Mazur bygger blandt andet på en fælles kærlighed for verdensmusikken.


Det er en musik, der repræsenterer sin ”egen verden” - dynamisk musik, fuld af melodiske detaljer og en åben klangrigdom. Den skyldes ikke kun Mazurs karakteristiske trylleri med slagtøjet, men også Klavs Hovmans kreative basspil og Hirabayashis helt eget lyriske, både nordisk og asiatiske, tonesprog. Det er fortryllende musik, der rammer sanserne dybt. De har samme har de udgivet fire plader.

Billetto Jazz på dansk

"THE HENDERSON PROJECT" WAIDTLØW / LUND / TUZNIK / HAXHOLM

FREDAG D. 3. MAJ 2019, Kl. 20:00

*Claus Waidtløw (Sax) *Morten Lund (Trommer)

*Artur Tuznik (P) *Morten Haxholm (Bas)

Klassisk 60 jazz med masser swing.

4 af Danmarks fremmeste jazzmusikere mødes i deres fælles kærlighed til 60´er jazzen, og specifikt til Joe Henderson, en af de store saxofonister, der var med til definere 60´ernes jazz.

Repertoiret består af Hendersons klassiske numre fra 1960´erne, enkelte i nye arrangementer, samt originale kompsitioner, inspireret, og dedikeret til Hendersons genreskabende stil og sprog.

Musikken er topswingende jazz som vi kender det fra de klassiske Blue Note plader fra 60´erne, men som spillet af toptunet moderne jazzmusikere - med den største respekt for de historiske indspilninger, og en stærk udadvendt energi og interaktion.

Imellem numrene bliver der fortalt historier om Hendersons liv og musik – og hans betydning for de efterfølgende generationer af musikere.

Morten Lund og Claus Waidtløw har begge hver især 25 år erfarring som professionelle jazzmusikere, og utallige koncerter og albums med de største danske og internationelle navne på deres CV.

Morten Haxholm og Arthur Tuznik er fra en yngere generation af musikere, men er begge veletablerede på den danske jazzscene: Morten Haxholm har udgivet 6 albums i eget navn, alle med amerikanske jazzstjerner, og sideman på utallige projekter, og Artur Tuznik er kendt for sin trio med Jakob Høyer og Nils Bo Davidsen, samt utallige sideman jobs, senest med Agergaard / Ginman / Blachman / Tuznik.

Billetto Jazz på dansk
Snorre Kirk

SNORRE KIRK BEAT PROJEKT

FREDAG D. 10. MAJ 2019, Kl. 20:00

*Jan Harbeck (Ts) *Magnus Hjorth (P) *Anders Fjeldsted (Bas) *Snorre Kirk (Trommer)

“ Révélation! ” JazzMagazine (FR)
“..et ‘Ellington-oldebarn’....raffineret, elegant og storswingende” JazzThing (DE)
“..indsmigrende melodik og skønne arrangementer” ***** Berlingske Tidende
“ ..vitterligt lidt af et scoop..” **** Politiken
"..en fullträff! Köp den här plattan.” ***** Orkesterjournalen


Trommeslageren og komponisten Snorre Kirk har i de seneste mange år været en fast gæst på de internationale jazzklubber og festivaler, hvor han har gjort sig bemærket som sideman med nogle af de mest prominente jazzartister fra Skandinavien, samt med internationale størrelser som Diane Schuur, Stephen Riley og Eric Reed.


Med det kritikerroste debutalbum "BluesModernism” fra 2012, der løb afsted med både JazzSpecial- Prisen for årets udgivelse, samt to nomineringer til Danish Jazz Awards, trådte Snorre Kirk for alvor i karakter som komponist og orkesterleder. Med de to efterfølgende udgivelser Europa fra 2015 og Drummer & Composer fra 2017, blev der banet vej for et internationalt gennembrud, med optrædener på nogle af verdens førende jazzfestivaler, herunder den prestigetunge North Sea Jazz Festival, The Art of Swing Festival i Kansas City, samt Pori Jazz Festival i Finland.


Sommeren 2018 udkom Snorre Kirks fjerde album, BEAT, der med sin eklektiske blanding af eksotiske rytmer og farverige kompositioner, udgør Snorre Kirks mest ambitiøse og persolige projekt til dags dato.

Billetto Jazz på dansk

MADS MATHIAS QUARTET

FREDAG D. 25. MAJ 2019, Kl. 20:00

*Mads Mathias (Voc/Sax) *Peter Rosendal (klaver) 
*Morten Ankarfeldt (Bas) *James Maddren (Trommer)

Udførelse af originale sange, komponeret og arrangeret af Mads Mathias, sammen med elskede og mindre kendte standarder fra den amerikanske sangbog, har bandet (bestående af nogle af de mest talentfulde unge musikere i Danmark) turneret jazzklubber og festivaler over hele landet, Sverige og Norge.

Billetto Jazz på dansk

TERKEL NØRGAARD TRIO feat. LARS JANSSON

Copenhagen Jazz Festival

ONSDAG D. 10. JULI 2019, Kl. 16:00

*Terkel Nørgaard (Tromme) *Lars Jansson (Klaver) *Jeppe Skovbakke (Bas)


Tekst på vej.....

INDRA

Copenhagen Jazz Festival

ONSDAG D. 10. JULI 2019, Kl. 20:00

....musiker LineUp på vej...

Tekst på vej.....